2023-03-07
一講起雞煲,即刻就心郁郁好想食~朋友今日黎開旺角順便約我食飯,凍凍地岩哂同佢去「汀汀烤活魚」,慢慢歎返餐~———————————————————🔹招牌雞煲呢間餐廳雞煲就夠哂出名~事不宜遲就叫返個招牌雞煲先~雞肉大大件,肉質夠滑,辣辣地食得好過癮~———————————————————🔹安格斯肥牛(二人)我地仲叫左呢款安格斯肥牛二人份~牛肉既雪花好靚,厚薄適中,牛脂味濃郁~———————————————————🔹野生竹笙、新鮮淮山及百福豆腐蔬菜款式夠哂多元化~食雞煲就當然要叫返d好索湯既配料啦~野生竹笙、新鮮淮山及百福豆腐吸盡湯底精華,食落好惹味~———————————————————🔹蟹籽墨魚丸及蟹籽蝦丸呢度既丸類又係主打菜式~每款都幾大粒,用料夠哂新鮮,自家手打~最正係蟹籽墨魚丸,墨魚肉粒粒分明,咬落好彈牙,必試~———————————————————🔹紅薯粉紅薯粉最夾就係雞煲,索哂每一滴雞煲內既精華,食落又有口感,好正~———————————————————🔹黑松露蓮藕餅除左雞煲火鍋,我地仲叫左黑松露蓮藕餅~煎得好香脆,黑松露味又突出,好出色~———————————————————
🔹招牌雞煲
———————————————————
🔹安格斯肥牛(二人)
🔹野生竹笙、新鮮淮山及百福豆腐
🔹蟹籽墨魚丸及蟹籽蝦丸
🔹紅薯粉
🔹黑松露蓮藕餅
———————————————————
🔹津路鳥龍茶,加多寶涼茶
食咗咁多辣野,叫返個加多寶涼茶飲下先,微微甜又夠哂清熱,一流~
總結
識我嘅朋友都知道我係超鍾意食雞煲,呢間餐廳性價比好高,食物種類夠晒多之餘,用料又夠新鮮,啱晒同一班朋友仔嚟刷餐飽~