2021-11-21 735 瀏覽
10月中的一個星期三,和朋友們去咗呢間火鍋店打邊爐,佢位置近旺角A2出口,係一楝商業大廈3樓,附近冇乜餐廳,好少人流,位置都幾難搵。係OpenRice 見到呢間餐廳食評幾好,2百幾嘅套餐包雞煲,一盆海鮮,牛肉,同多款火鍋配料任食,汽水任飲,仲要係唔限時間,可以慢慢食,飯後仲有雪糕,好正。間餐廳雖然係冇裝修咁,用嘅係古老圓形木摺檯,不過都地方乾淨,客人多數都係一路打邊爈一路飲酒。先上雞煲,叫咗BB辣,食完轉煲打邊爐,有幾種湯底簡,我哋叫咗芫茜皮蛋湯,一份海鮮同套餐包嘅牛肉,豬肉,丸餃,菜盤好快嚟哂,但係我唔記得咗影相⋯。朋友推薦食響鈐,因為係即炸嘅夠脆,我唔食響鈴,冇試。海鮮好新鮮,鮑魚係彈牙嘅,其他海鮮OK,二百幾蚊有呢個質素好好。職員都好好,點忙都會應我哋。呢間會再幫襯。❤️