2007-08-06
星期六带埋老公同仔仔来食TEA,訂位时已知道要坐M/F,上落楼梯都几麻烦, 但无其他位就无办法啦。RECEPTIONIST 仲问是食TEA BUFFET 定HIGH TEA,我都未决定,于是就话到时候先拣。去到就发现其实TEA BUFFET D嘢食同HIGH TEA 差唔多,同出面的TEA BUFFET 比,其实它的CHOICE较少,但有好多细佬食的糖(M&M, 珍宝珠,朱古力豆,都几古怪?!)。唯一一样我阿仔有兴趣的是爆谷,但是无理由为咗果D爆谷,两个人俾多百几蚊架(HIGHTEA for 2 = $308 +10%, TEA BUFFET for 2 = $396 +10%)? 所以我地都是拣咗HIGH TEA 算嘞,唔驶行上行落嘛。正当阿仔为咗D爆谷响到问长问短的时候,一个WAITER就静静咁将一碗有浓浓牛油香味的爆谷放响我地的面前。真是意想不到哟!呢D就是5星级酒店的服务啦。HIGH TEA SET 的食物都几精致,份量亦不少。它的SCONE SIZE刚刚好,唔会好似FOUR SEASONS 咁,鬼死咁大个,食两个已经可以把其他的甜品打包返屋企。响呢度就真是可以慢慢食,歎到够就
HIGH TEA SET 的食物都几精致,份量亦不少。它的SCONE SIZE刚刚好,唔会好似FOUR SEASONS 咁,鬼死咁大个,食两个已经可以把其他的甜品打包返屋企。响呢度就真是可以慢慢食,歎到够就食嗮,唔驶左LING 右LING咁麻烦。
HIGH TEA SET 咸点有3款,SCONE 4个,甜点有5款。最好食是朱古力蛋糕,很香中间有小小脆卜卜,正!!!