2005-05-30
今晚我提議到這裡吃, 一直都想來試; 因好多時經過這兒, 見到報章的介紹都幾有特色, 兼且看到食評亦唔錯, 於是終於今晚到來一試!老公叫了冬菇三絲桂林米粉(走牛),而我則叫了鹵菜桂林米粉+ 大腸(走牛), 另加一支啤酒。基本上食物的質素係唔錯, 點知食到最後竟然發現我的米粉有隻小小強出現, 叫個侍應埋睇, 佢居然粒聲唔出就ling 走咗 碗走到不遠處同另兩個伙計埋頭商量, 過了好一陣子才施施然走番埋話唔好意思, 跟住於單上劃了一劃, 當時在想既然佢都已道歉及扣除了該米粉的數項, 都唸住算數ka la, 點知後來發覺佢劃的竟然係啤酒而唔係米粉, 咁又再叫佢過啦, 你估佢幾搞笑呀, 話: 係呀, 啤酒錢唔洗比, 算law wor. 我話而家係米粉有事而唔係啤酒有事呀, 佢停左一陣之後就好唔情願咁改番張單, 仲好似覺得我佔平宜咁, 實在太太太太太令人反感>.< 係E 樣至令人氣憤; 待客心態實在極有問題!