2023-09-10
1926 瀏覽
媽媽朋友介紹嘅,所以今日陪媽媽試一下,點心價錢尚算經濟,星期六,日加幾蚊,都可以一試。先來一個鳳爪排骨煲仔飯,有1隻鳳爪 (破開了),排骨唔似雪藏嘅,好有肉味凱日蝦餃皇(兩件) ,我哋order係震撼早茶優惠,相片係兩客嘅份量 $15.8 x 2, 蝦餃好大隻,蝦好大爽口,食得出有筍粒喺入面,好食跟住係孖寶 - 沙爹金錢肚 [$39.8/2], 賣相唔錯,金錢肚有多舊,略嫌未夠冧,咬唔斷㗎,要全件放晒入口,墊底嘅蘿蔔就比較差,好似未冧,蘿蔔無咩汁,有渣添 孖寶- 香茜叉燒腸 [$39.8/2],我哋唔喜歡,腸粉屬於有彈性嗰隻,底厚但唔吸豉油,最接受唔到眼見都好多肥豬肉粒唔使等位,裝修新靜,開業幾個月,我哋喜歡普洱茶,好順滑,每枱都有個小火爐熱住壺茶,但如果唔鐘意金屬茶壺嘅朋友要三思了! 服務都唔算太差但又唔算好啵,有個小插曲,初時上枱嘅鳳爪排骨煲仔飯,有怪味,原來啲鳳爪咗,即時同束馬尾女部長反應,女部長靜定而冷淡回應表示會換,我當時有啲擔心,換出來嘅會唔會都係,幸好女部長換出來的是剛蒸好熱辣辣嘅,整個對話女部長沒有為佢哋嘅食物品質出問題而表示歉意,現在飲食業人手短缺,服務水平大不如前喇
服務都唔算太差但又唔算好啵,有個小插曲,初時上枱嘅鳳爪排骨煲仔飯,有怪味,原來啲鳳爪[宿]咗,即時同束馬尾女部長反應,女部長靜定而冷淡回應表示會換,我當時有啲擔心,換出來嘅會唔會都係[宿],幸好女部長換出來的是剛蒸好熱辣辣嘅,整個對話女部長沒有為佢哋嘅食物品質出問題而表示歉意,現在飲食業人手短缺,服務水平大不如前喇, 有倒退的跡象添,個人覺得從業員有不少進步空間囉!
其實酒樓點心款式都有啲創意㗎,睇落都係用心去做,希望可以多加注意啦!