2012-06-24 78 瀏覽
繼小籠包同宇治金時之後,我地打算開始周圍牛腩 ^v^首先由屋企附近做第一站 , 過左博康邨呢間鴻發香港仔粉面1. 雲吞牛筋河~ 雲吞兩粒 , 都算幾大隻蝦 , 牛筋好入味好夠淋 , 正 !湯底加左腩汁都唔係幾覺變色 , 呢味道好夠 , 唔錯 =)河粉份量十足 , 幾滑 , 個人鍾意加 D 醋食 , 佢 D 醋稀左少少2. 魚角牛腩河~ 雖然唔係幾識分牛腩o既部位 , 但上枱第一眼就令我覺得啲牛腩幾靚瘦得黎有輕輕一層白色肥膏 , 薄到我覺得唔需要咬左佢出黎 , 幾好 魚角得兩夠 , 如果再炸耐少少會更香更好味 , 加少少辣油好好味 ^^3. 炸魚皮無記錯跟粉面加 $ 7 , 都幾大碟 , 仲好好食 !! 香脆放落湯會聽到 " dic dic da da " 爆炸糖咁o既聲 , 好滿意4. 凍檸茶~ 無叫少甜都好似少甜咁 , 合我口味 , 茶味適中不帶苦味## 平靚正o既午餐 , 係今日o既一個好開始呢個端午節假 , 真係過得好開心 !! yeah ~所以話 , 好o既食物真係可以令心曠神怡 xp
繼小籠包同宇治金時之後,我地打算開始周圍牛腩 ^v^
首先由屋企附近做第一站 , 過左博康邨呢間鴻發香港仔粉面

1. 雲吞牛筋河
湯底加左腩汁都唔係幾覺變色 , 呢味道好夠 , 唔錯 =)
2. 魚角牛腩河
3. 炸魚皮
無記錯跟粉面加 $ 7 , 都幾大碟 , 仲好好食 !!
4. 凍檸茶
## 平靚正o既午餐 , 係今日o既一個好開始
呢個端午節假 , 真係過得好開心 !! yeah ~
所以話 , 好o既食物真係可以令心曠神怡 xp

2012-06-22
  • 炸魚皮