2021-10-23
返工咁辛苦,星期六日一定要慰勞下自己,搵一間舒適cafe 坐低,比自己唞吓!呢間Cafe除咗環境好好,食物質素都唔錯!價錢好合理!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸☘️隨餐附送餐湯及蒜蓉包蒜蓉包十分酥脆!口口蒜香,偏硬身有種薯片般的口感!至於餐湯誠意十足,打碎蘑菇,香氣四溢,夠濃香!☘️豪華週末午餐$118有滑溜雞蛋🥚、超嫩滑雞排、新鮮煙三文魚、爽甜哈密瓜、仲有一塊高質酸種麵包!呢個all day breakfast 樣樣味道都不錯,尤其酸種麵包質感佳,軟硬適中,而上面鋪有牛油果🥑伴有杏仁片,感覺organic 健康!讚👍☘️烤慢煮BBQ豬排骨$128近期潮流興慢煮!未食過豬排骨呢!呢條豬排份量適中,(之前有去過其他地方食豬排骨,咬到牙🦷都甩,仲要有骨痴住,食相相當難看!)使用慢煮方法烹調,完全唔會有呢個問題,肉質淋滑,加埋BBQ醬好惹味,薯條都唔錯,食完一定夠喉☘️伯爵茶戚風蛋糕戚風蛋糕軟綿綿,睇落有少少乾,但係配埋上面嘅伯爵茶「岩漿」,口感真係啱啱好,雙重嘅伯爵茶享受!超濃郁,媽媽話勁好食!🌟☘️巴斯克蛋糕$45即使係原味巴斯克蛋糕,都處理得10分不錯,入口面滑,芝士香濃,食嗰陣時有少少凍,有少
呢間Cafe除咗環境好好,食物質素都唔錯!價錢好合理!
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
☘️隨餐附送餐湯及蒜蓉包
☘️豪華週末午餐$118
有滑溜雞蛋🥚、超嫩滑雞排、新鮮煙三文魚、
☘️烤慢煮BBQ豬排骨$128
☘️伯爵茶戚風蛋糕
☘️巴斯克蛋糕$45
即使係原味巴斯克蛋糕,都處理得10分不錯,入口面滑,芝士香濃,食嗰陣時有少少凍,有少少食緊雪糕嘅感覺!
☘️玫瑰普洱冷泡茶及果皮冰糖檸檬冷泡茶(各$36)
飲品相當健康,玫瑰普洱相對濃,但仍然很清新,落咗玫瑰糖漿,令整個茶飲不會太單調;至於果皮冰糖檸檬冷泡茶,味道雖然比較淡,但是一個冇負擔的選擇,有少少果香味檸檬味,剛好為豐富的一餐消濟!