2018-04-21 232 瀏覽
星期六路過這餐廳,被它側面牆身嘅塗鴉吸引,儘管抱着一試嘅心情入去試個下午茶,這裏裝修簡潔得來好有親切感,像置身於台灣嘅Café ,老闆刻意喺角落放了一個書櫃,給客人返屋企嘅感覺,又像台灣民宿特有的親切感。我們點了這裏著名的「全日英式早餐」,個炒蛋滑到阿囡忍唔住要問老闆到底是點樣整。飲品方面,阿囡點了個凍綠茶奶,我就點了杯咖啡,味道不比星X克遜色,但價錢就便宜很多。還有,老闆會熱情送上家制曲奇餅以伴咖啡食用。同老闆交談之間,他說由於開店不到半年,主要係靠客人口碑互相介紹,喺呢度飲下午茶,完全可以放下平日緊張嘅情緒,一邊嘆咖啡一邊睇書,可以在此消閑2至3小時,老闆又會出嚟同你傾吓計,這種休閑感覺在香港的確難找到。
  • 全日英式早餐