2024-09-01 1785 瀏覽
老老實實,我今日下午三點路過見天突然好黑,就腳就衝入去填肚啦,入到去間野得十張枱左右,好 Up Dup 又迫都算,一坐低望下餐牌,我心「嘩」左一聲出黎乜茶餐廳野食都無,學澳牛剩係賣幾款野食常餐係一個包、兩塊火腿、一份炒蛋,跟餐飲 $40,再望落去見到茶餐都係多叉燒湯意 $66,我心諗你 D 叉燒食左識飛定食左後生幾年?結果平平地食左個常餐算數,貴到一個點咪又茶餐廳味道,仲貴過紅茶、太興、翠華,銀龍,但人地有裝修有服務你無囉!唔怪之得私人開嘅做做下會執笠,呢 D 價錢我唔係無錢食,係覺得咁迫嘅環境食呢 D 野我覺得唔值囉!食完走之後發現隔離條街果間 x 星仲貴,午餐要 $80,我覺得佢地開個價係因為附近無乜選擇,隔離街間間都好似合謀定價咁,間間都咁貴,九龍城食野貴過油尖旺,真係第一次見識