2018-05-10
同兩位母親慶祝母親節,咁啱佢地都係crab lovers,Yamm今期做嘅蟹主題dinner buffet就啱晒口味!!為左係咁椅慳番少少,揀左平日夜晚黎食感覺已經抵食左全場有多款以蟹入饌嘅美食,由一般buffet都有嘅凍食蟹腳、蟹棒壽司,到清蒸蟹腳、新加玻胡椒蟹、焗蟹蓋芝士蟹肉飯、鵝肝伴蟹肉薯蓉等等,都好高水準,就連兩位擅長煮蟹同食蟹嘅媽媽都讚不絕口!!(由於掛住食嘅關係,有蟹嘅食物只係影左蟹腳😅)除左蟹,生蠔都好好食,其中一位媽媽平時唔食生蠔因為怕腥,喺呢度都食左半打,因為呢度嘅生蠔完全冇腥味,只有好正嘅鮮味!!順帶一提,第一次黎食Yamm,開蠔嘅師傅好堅持要客人攞隻新碟裝住生蠔,因為想分開生熟食物以防交叉感染,值得一讚至於其他熟食同甜品,水準都好高,基本上我地每食一樣野都覺得好好食,可能因為我地都有好幾年冇食buffet,今次真係回味無窮!!