2023-12-03 380 瀏覽
朋友叫我去試下間新開嘅餐廳,話係搞藥膳湯底,我就躍躍欲試!入到去,真係得我啲嘢!環境衛生又乾淨,坐低嘅時候我已經搓搓手,鼻尖飄嚟陣陣藥材嘅香味,攞嗰碗藥膳湯啜一啜,熱氣騰騰,湯頭香濃夠晒勁!湯底入口微甜,飲落去全身暖笠笠,好溫潤!添咗啲蓮藕同木耳,蓮藕爽口得嚟唔會過硬,木耳噹噹彈牙,食落超滿足啊!仲有佢嘅酸齋,酸度啱啱好,唔會蓋過其他食材嘅味道,每樣嘢食落咁鮮咁脆,口味好正!😋對唔住,我真係忍唔住要搶多兩碗!嗲晒!下次,我一定要再嗌佢嗰豬大腸同腸粉,大腸豐腴有嚼勁,腸粉滑溜溜,賣相吸引,味道就更加唔使講,一流!仲有提提你,記得找間靜啲嘅時間去,享受到慢慢嘆!口水都快流出嚟啦,落單先!🍵🥢