2023-05-06
味火鍋地址: 旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓作為牛控天地當然係食打邊爐放題,如果食間趕頭趕命嘅話就一啲都唔盡興啦🤪。難得搵到間無限時嘅放題🥩$318,當然係約埋大家一齊去大吃大喝一番~ 放題包頭盤; 時令海鮮拼盤; 美國安格斯牛肉拼盤 & 配料任食🤩~~頭盤:芝士焗波士頓龍蝦🦞+威靈頓三文魚柳🍣+時令海鮮拼盤🦐龍蝦即叫即焗非常新鮮,而且龍蝦肉爽口彈牙仲有滿滿紅色膏添丫,不錯😌。時令海鮮拼盤多到估唔到🤩,包括蟶子蝗; 海蝦; 鮑魚; 大花甲; 自家製手打墨魚丸; 自家製手打蝦丸; 廣島蠔; 蟹棒等,啲新鮮質素真係冇得頂😍,款款都好高質鮮味十足,特別係鮑魚唔單止大大隻😝,肉質仲好幼嫩軟腍,CP值高不錯。火鍋湯底:四川麻辣鴨血鍋(BB辣) 🌶+日式豆乳海鮮鍋🥛湯底有十種選擇,款款都幾吸引😍,今次叫咗一個鴛鴦鍋。四川麻辣鴨血鍋,辣湯底充滿麻辣油香,啖啖都辣辣麻麻超岩重口味人士的我😍~至於日式豆乳海鮮鍋都好足料🥳,豆腐加上大大舊蝦整到成個湯底都好清甜配上牛肉又係另一個一流選擇吖😙,真係CP值幾高。主菜: 美國安格斯牛肉拼盤🥩+時令蔬菜籃🥗+精選火鍋配料🍲為食肉獸嘅我當然要去,當然咩牛都要食
地址: 旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
作為牛控天地當然係食打邊爐放題,如果食間趕頭趕命嘅話就一啲都唔盡興啦🤪。難得搵到間無限時嘅放題🥩$318,當然係約埋大家一齊去大吃大喝一番~ 放題包頭盤; 時令海鮮拼盤; 美國安格斯牛肉拼盤 & 配料任食🤩~~ 頭盤:芝士焗波士頓龍蝦🦞+威靈頓三文魚柳🍣+時令海鮮拼盤🦐
龍蝦即叫即焗非常新鮮,而且龍蝦肉爽口彈牙仲有滿滿紅色膏添丫,不錯😌。時令海鮮拼盤多到估唔到🤩,包括蟶子蝗; 海蝦; 鮑魚; 大花甲; 自家製手打墨魚丸; 自家製手打蝦丸; 廣島蠔; 蟹棒等,啲新鮮質素真係冇得頂😍,款款都好高質鮮味十足,特別係鮑魚唔單止大大隻😝,肉質仲好幼嫩軟腍,CP值高不錯。 火鍋湯底:四川麻辣鴨血鍋(BB辣) 🌶+日式豆乳海鮮鍋🥛
湯底有十種選擇,款款都幾吸引😍,今次叫咗一個鴛鴦鍋。四川麻辣鴨血鍋,辣湯底充滿麻辣油香,啖啖都辣辣麻麻超岩重口味人士的我😍~至於日式豆乳海鮮鍋都好足料🥳,豆腐加上大大舊蝦整到成個湯底都好清甜配上牛肉又係另一個一流選擇吖😙,真係CP值幾高。 主菜: 美國安格斯牛肉拼盤🥩+時令蔬菜籃🥗+精選 火鍋配料🍲
為食肉獸嘅我當然要去,當然咩牛都要食下啦😏。真係有好多好好食嘅牛肉,有牛切手小排; 牛肩胛; 封門柳; 牛柳鍵只需灼數秒,肉質感軟腍,而且口感好好😚,肉味濃郁🤪。如果你覺得淨燒牛好似有點單調?不怕不怕,因為佢仲有QR Code落單,包食到西班牙黑豚肉; 手打丸類; 特色餃類; 蔬菜; 麵食之類比大家選擇🤪~ #nicefoodie旺角
—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #香港美食 #美食 #旺角美食 #打卡 #旺角 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #打邊爐 #放題