2016-07-26
前幾日同同事經過旺角 我地兩個聞到薯香勁口痕!之前都有同朋友去過寶林新都城既POP UP STORE到食過佢地既「紫薯焗薯」!味道都唔錯 重點係佢地整既焗薯好香!雖然見到呢間主店有勁多唔同花款既焗薯 但係今次我都決定忍手同忍口唔食因為見到一樣更加吸引 而且之前POP UP STORE無既「薯條」聽講呢個「味王薯條」係新推出分別有四隻味道: 香辣味、蕃茄味、孜然味同海苔味其實我一見到有海苔味 我即刻諗到既係M記既shake shake薯條 紫菜味四隻味我都興趣不大 反而側邊menu寫住既「點醬薯條」就有興趣啦!我絕對絕對係一個無醬不歡既人! 加三蚊仲可以加醬 真係超正所以最後我同同事就簡左 「芝士醬」同「酸忌廉」因為當日去3,4點左右 都幾多人等緊 大約10分鐘我地叫既兩份薯條就整好啦!先講芝士醬薯條 薯條本身因為即叫即炸 所以脆卜卜 好香口!芝士醬都幾濃郁 而且份量都幾多 但食得多會好濟另外 酸忌廉薯條就無芝士醬咁濃味 我反而鐘意酸忌廉多d因為酸酸地 反而更加開胃 感覺仲無咁濟!如果想輕食既話 我覺得呢個薯條都唔錯既 不過真係無乜特別鐘意食薯仔既吃貨 我都係prefer食呢到既焗薯多d
味道都唔錯 重點係佢地整既焗薯好香! 雖然見到呢間主店有勁多唔同花款既焗薯 但係今次我都決定忍手同忍口唔食
聽講呢個「味王薯條」係新推出
分別有四隻味道: 香辣味、蕃茄味、孜然味同海苔味
我絕對絕對係一個無醬不歡既人! 加三蚊仲可以加醬 真係超正
所以最後我同同事就簡左 「芝士醬」同「酸忌廉」 因為當日去3,4點左右 都幾多人等緊 大約10分鐘我地叫既兩份薯條就整好啦!
先講芝士醬薯條 薯條本身因為即叫即炸 所以脆卜卜 好香口!
芝士醬都幾濃郁 而且份量都幾多 但食得多會好濟 另外 酸忌廉薯條就無芝士醬咁濃味 我反而鐘意酸忌廉多d
因為酸酸地 反而更加開胃 感覺仲無咁濟!
如果想輕食既話 我覺得呢個薯條都唔錯既 不過真係無乜特別
鐘意食薯仔既吃貨 我都係prefer食呢到既焗薯多d 豐富d同好味d呀!