2012-10-27 116 瀏覽
想食雞煲很久,不過一直都約唔到人去食,今次終於約夠人去食,我地先派左一位朋友去攞籌等位,不過其實都無用,佢一定要齊人先入得,而且叫NO. 又唔順序,有時又會叫返轉頭,卒之我地等左個幾鐘先有位, 另外,其實佢二坡坊同眾安街係同一間,打通了,等位一定要去返眾安街間舖度等! 我地5人叫左一個大雞煲($188)小麻小辣,都夠食GE,不過唔夠辣,淨係食到D麻味, 極咸味,係食唔出辣,如果你係稍為食得下辣, 就應該食中辣或以上,不過麻味就維持小麻,因為我覺得小麻都夠晒!!!不過煲野真係好咸,我地叫左3JAR 竹蔗茅根($22@)都解唔到渴(我仲要渴到第二朝呀!!! -_-)而且JAR竹蔗茅根好細, 只可以裝到3杯滿的,真係建議自己買野偷運入去飲如果唔係都飲到你破產!食完雞煲就加湯打邊爐,我地唔想食咁貴,所以D咩手切肥牛, 海鮮乜都無叫,只係叫左D CHEAP野,響鈴, 炸魚皮, 雙拚手打蝦滑墨魚滑,雙拚韮菜餃魚皮餃, 生菜, 粉絲, 烏冬......建議叫韮菜餃同烏冬韮菜餃好香, 烏冬好IN UN, 好好食,其實魚皮餃都靚, 仲會爆汁, 不過韮菜餃香好多, 而且每隻餃都好足料, 十分實正!仲有必叫
想食雞煲很久,

不過一直都約唔到人去食,

今次終於約夠人去食,

我地先派左一位朋友去攞籌等位,

不過其實都無用,

佢一定要齊人先入得,

而且叫NO. 又唔順序,

有時又會叫返轉頭,

卒之我地等左個幾鐘先有位,

另外,其實佢二坡坊同眾安街係同一間,

打通了,

等位一定要去返眾安街間舖度等!

我地5人叫左一個大雞煲($188)

小麻小辣,

都夠食GE,

不過唔夠辣,

淨係食到D麻味, 極咸味,

係食唔出辣,

如果你係稍為食得下辣,

就應該食中辣或以上,

不過麻味就維持小麻,

因為我覺得小麻都夠晒!!!

不過煲野真係好咸,

我地叫左3JAR 竹蔗茅根($22@)都解唔到渴

(我仲要渴到第二朝呀!!! -_-)

而且JAR竹蔗茅根好細, 只可以裝到3杯滿的,

真係建議自己買野偷運入去飲

如果唔係都飲到你破產!

食完雞煲就加湯打邊爐,

我地唔想食咁貴,

所以D咩手切肥牛, 海鮮乜都無叫,

只係叫左D CHEAP野,

建議叫韮菜餃同烏冬

韮菜餃好香, 烏冬好IN UN, 好好食,

仲有必叫蘿蔔片,

索晒d湯汁是一流的!!!!

而其它野就正正常常, 都唔錯

總括來說,

雖然味道又真係幾重,

不過味道係非常惹味,

久不久去食一次都可以的,

前提係齊人兼早到!!!
題外話/補充資料: 另外, 亦想建議有得揀坐入舖就一定要坐入舖, 唔好坐街邊! 事緣, 我地果晚遇到D好無家教的小朋友, 佢地用水彈「攻擊」我地隔離兩枱的食客, -_-'''' (好彩我地無成為目標! -_-) 頓時, 媽聲四起, 如果唔想比D小朋友玩, 就最好坐返入舖啦!
2012-10-26
80 分鐘 (堂食)
  • 雞煲
  • 烏冬