2016-02-22 881 瀏覽
永遠都要自己試一次,食嘢唔係聽人講,係自己親自去食過先知,電視/雜誌又介紹,講到點好,點好味,點正宗,但食過嚇死我, 真係no more again~烤魚落單後好快送到上枱,即刻聞到一大陣小肥羊火鍋個種味,有點反感,但看到整盤烤魚都被酸菜,辣椒,芫茜,唐芹,炸蒜頭蓋滿住,唔好比陣味影響,應該好好味,真係好重手,底下還墊有芽菜,豆卜,烤魚清一色係魭魚,烤魚食得出是一早煎炸好,待客人落單後,再加調味,配料,配菜,上湯,很快便可以送到客人枱上,所以魚肉外面很乾,肉質很鬆散,所有肉汁已經流失晒,魚肉只係浸咗熱湯後變翻腍咗,無晒魚肉應有肉質及肉汁.每逢有湯,有汁嘅嘢,都會習慣先試一啖,飲咗第一啖湯後,真係嘩咗一聲,真係好好味,忍唔住再飲多幾啖之後,再食下魚同其他配料,個魚鍋開始越嚟越鹹,之後就出事了,喉嚨好涸,覺得好口渴,立即叫咗枝細可樂,未試過一口氣飲咗一大半,唔夠喉再叫多一枝,又係一口氣飲咗一大半,真係未試過連chur兩枝可樂,身體已經有反應,咀唇邊好乾,好痕,兩塊面脥又痕,頭頂頭皮部份好似好多針吉住,其實呢啲已經顯示出,吸收太多味精同鹽份.我們落單時一起點了大豆芽菜,鮮枝竹,豆卜,食到一半
酸菜烤魚-大

我們落單時一起點了大豆芽菜,鮮枝竹,豆卜,食到一半都未有,再通知職員,終於有啦,見到碟大豆芽菜真係好那西,啡晒色,又斷晒,支離破碎咁,碎濕濕,好唔開胃.

朋友帶我到這裡時,店內環境很陰暗,感覺唔太乾淨,衛生,印象很差,我們大約6時已到,店內已幾乎坐滿,很多食客都講外省話或普通話.
題外話/補充資料: 第二日瞓醒起身雙眼有好明顯水腫,好多誤解水腫係臨瞓覺前飲得大多水而導致,這點係錯誤,身體出現水腫原因係吸收過量鹽份,鈉而出現反應.
2015-12-22