2020-03-26
約好友食生日飯,因好友喜歡食辣野,所以一早比幾間食店給好友篩選,最後好友揀左呢間天府人家來到食店,特別要讚下侍應姐姐,非常之有禮貌,亦都推介食店美食,最後我地就揀左個二人套餐👍🏻一坐低有兩小碟前菜,我地就叫左兩杯啤酒送來食,兩碟前菜有少少辣仲好惹味。套餐可以揀兩款涼菜小食及兩款熱食(即主菜)。涼菜小食就揀左口水雞及夫婦肺片:口水雞: 口感相當辣,但雞肉好嫩滑夫婦肺片: 呢個有3條辣度,連好友食得辣都覺得好勁辣,不過就好爽口。見涼菜咁辣,所以點主菜就揀d唔辣中和下個味蕾😅鐵板生爆和牛展:呢個極力推介呀,超好食,成個鐵板上,熱辣辣炸炸聲,和牛展肉質好鮮味,一啲都唔嚡,仲好煙韌,連埋洋蔥一齊食,味道好夾。成都醬香鴨: 呢個又係好好食,雖然半隻鴨,但份量都好大碟,皮脆脆地,而且啖啖肉,但一啲鴨臊味都無,伴幔頭仔一齊食,依家仍好回味🤤🤤到左最後甜品,首先真係要多謝侍應姐姐推介,在其中五款甜品推介呢個紅糖糍粑,真係超好食超好食超好食😋外面鋪滿芝麻,裡面每啖都好熱辣辣,好煙韌,好香口呀配埋綠豆沙,令到呢餐生日飯真係好回味👍🏻👍🏻
套餐可以揀兩款涼菜小食及兩款熱食(即主菜)。
涼菜小食就揀左口水雞及夫婦肺片:
口水雞: 口感相當辣,但雞肉好嫩滑
見涼菜咁辣,所以點主菜就揀d唔辣中和下個味蕾😅
鐵板生爆和牛展: