2021-02-15
強推爛鬼限聚,令到香港人過新年都無得出街食,唔想呀媽煮得咁辛苦,唯有訂個盤菜返嚟,乾手淨腳。左揀右揀,有啲過年唔開門,有啲連鎖餐店唔想揀,有啲外省款式唔啱我家廣東口味 ....最後無意中見到龍皇廣告,見平時飲茶食飯頑有水準,滿心期待呢個咁好意頭$1680 嘅8人盤菜應該會唔錯!賣相整整齊齊,排位唔差,打咭一流,可惜內裡虛有其表,鮑魚有啲似食擦紙膠,花膠如同咬橡筋,海蔘爽口彈牙,鵝掌骨瘦如柴,醬汁淡而乏味,完全和堂食時嘅鮑汁鵝掌、軟淋花膠判若兩件事,難道過年外賣接得多令質素下降,如果掩眼盲試仲以為係九流飯館菜式,算吧! 反正味蕾最誠實,食客不再投你下一票就知成績。唉!還要一提贈送的4張禮劵,消費滿$300可使用$50禮劵,如此類推,有效期至31/03/2021,條款本來很合理。弊就弊在只適用星期一至五(晚市),唔得靈活變通呢!而家香港晚晚禁堂食,就算呢一刻話7日後放寬4人飯桌,誰知下一刻幾時頒佈禁止呢!何況香港人大部份平日返工,周末先能夠開心消費,你更改延長有效期,或者周末晚可以用都話啫,而家不如直接不贈送無咁嬲。整盆最好味是冬菇和燒腩肉
整盆最好味是冬菇和燒腩肉