喂喂,食神迷們聽日記住!我剛從一場人間煙火嘅美食之旅回來,應該同大家即刻分享一下我嘅新發現。😍 食完今次,味蕾嘅興奮程度,真係可以用「鑊氣十足」嚟形容。先講講啲蝦仁雜菌煎蛋,真係「香滑得滯」!黑松露嘅味好突出,令整個煎蛋都飄散住個高貴嘅香氣,蝦仁爽彈牙口,吃落真係「鮮」到出汁!再來個鳳梨黑醋骨,啲骨啊,「外酥內軟」,醋香中帶點甜意,酸甜比例剛剛好,只係塊骨可能大左少少,但咬落「過癮」。再講個蔥爆牛小排,雖然話味道算普通,但嗰份肉質軟硬適中,算係值得一試。而呢個口水雞啊,如果你係辣控嘅話,咁呢個就真係「刺激非凡」!辣中帶麻,刺激你每一個味蕾,簡直係辣味嘅終極挑戰。我唔係嘥氣,反而係實話實說,呢啲菜式啲味道好正,風格有特色,成個用餐氛圍都「有曲有味」,好似置身一個藝術館咁。真係一個「繁華盛宴」嘅享受啊!所以,你哋準備好未喎?去嘗鮮咯!🍴👅🌶️