2024-01-20 46 瀏覽
🌶️嘩,嚟到這間餐廳,首先俾那盆韓式小菜炒到開胃,泡菜嗰陣爽口開胃,曬味正宗得滯,食完小菜已經心思思想掃底盤!🥢首先實試牛仔骨,佢嗰燒焦香味,吸引到隔離桌都望過嚟,腍滑牛肉伴隨埋啲牛油脂嘅香氣,撻實一口好實在,食到我拍吓桌,正!接住來個炒粉絲,秘製醬汁嘅味道令人回味無窮,口感又滑又Juicy,雖然唔係主角,但偷咗場嘅光輝。跟住,個鐵板辣炒八爪魚蓋飯就真係夠晒霸氣,辣醬嗰下甘香,八爪魚爽彈得滯,攪埋個飯,一嘴辣嘴香,食到我諗住直頭屯個家搬過嚟算啦。🍚至於牛骨湯,牛味香濃加上啲湯底清甜,飲一啖暖笠笠,啲麵又啱啱好,落胃咁滿足,真正嘅冬天暖湯。冇得輸,今日食得夠心水,次次食韓飯,都搵唔到可以同呢度抗衡,絕對係我心目中嘅食客之選!🤤喺尖沙嘴呢個美食戰場裡,呢間韓國餐廳好似綻放嘅花,散發緊令人驚喜嘅味道。這裡,係愛食韓菜食客嘅樂土啊!