2024-01-12 145 瀏覽
走進這家重慶火鍋店,肚子餓到轟轟叫,已經聞到一陣陣香氣撲鼻而來啦!首先點咗個鴛鴦鍋,啱晒想辣又想清淡嘅心情😍。湯底一邊麻辣得哂,辣得嚟又唔會蓋過食材原味,啖啖都話得上刺激!嗌咗隻大骨湯,湯頭濃郁得嚟又滋味,簡直飲到停唔到口噃!娃娃菜同唐生菜一入鍋,吸咗滿滿嘅湯汁後口感既爽脆又鮮甜,真喺正到爆!🌱竹笙嘅彈牙同埋水餃嘅鮮美,不得了,每口都有層次;韭菜肉汁充足,豐富口感到爆炸。桂花蚌同手打四寶丸一樣,足料又彈牙,嗱嗱聲咬落去,好過癮!🤤牛肉切片細膩,火候啱啱好,就算係辣嗌嚟,照食得舒服。而個毛肚,薄切得好藝術,涮幾下就能完美入口,仲要爽口到唔信!稻庭烏冬就算係夾埋湯汁食,嗰口感絕對係齋嘢,啖啖彈性!🍜啱啱好嘅結尾就點埋杯水仙烏龍檸檬茶,花香跟埋檸檬酸甜夾擊,好正!總括,呢個地方就正到無得輸,件件食物都精選,大滿足晒我呢個愛食之人嘅胃!下次一定再黎,好想再嘗下其他菜式,真係話晒都幾正宗添!👍🏻🔥🥘