實講,啱啱行完街,想搵個地方歎返口茶,於是我就咁橫衝直撲入咗Turning Point Cafe。實不相瞞,呢度嘅環境真係幽靜得嚟又唔會太放,啱曬想食個悠閒午餐。首先叫咗份卡邦尼意粉,真係食到出奇。唔似開邊霸市咁重奶味,倒係幾得意咁帶出啲煙韌嘅培根香,仲有芝士嘅幽香,正啦!再點上份清酒蟹肉海膽汁忌廉意粉,有冇搞錯?份量多得嚟,海膽掂到不得了,鮮甜得滯,扁意粉吸晒啲汁液,每啖都滋味十足。甜品嘅鐵板香蕉雪糕班尼,咬一口,熱哄哄嘅香蕉撞埋冰芝芝嘅雪糕,頂級爽💥隨手再啜一啖Green Tea Latte,咖啡師拉花技術一流,抹茶香得咁天然,啜一啜,苦中帶甜,寫意喎!要揀最掂嘅餐點,莫過於個靚仔沙地亞美哥。個軟殼蟹快响口入面脆嘅,個牛油果滑嘅,插實嘅蝦夾埋嚟簡直係人間至味。言歸正傳,Turning Point Cafe嘅食物同服務都實有水準,下次還攞班友一齊黎試!👫🏼🍴✨