2021-06-16
昨天跟同事去到石門做野,job 同job 之間相差三個小時,所以想搵個地方坐低食嘢兼Hea下,見到京瑞一期有間西餐小店,環境企理又乾淨,而且lunch set 只是$68 ,有餐湯或沙律及餐飲,所以就入咗去。Lunch set份量都幾大,不過因為冇食早餐嘅緣故,而且見到隔離枱嘅小食好吸引,所以我們另外叫了兩個小食。蘑菇忌廉湯非常香,好多蘑菇蓉;卡邦尼意粉蛋汁香滑 creamy,煙肉、磨菇等配料一點都不少;香草肉醬意粉,肉醬濃郁,混合了各種配菜炒香嘅味道;兩個意粉都很彈牙!炸洋蔥圈,即叫即炸,熱辣辣好好味,唔會好多粉,又唔會好油膩,食到最後仍然脆卜卜;白酒忌廉青口配意大利香草包,好鍾意呢個菜式,白酒帶出每隻青口鮮甜嘅味道,個汁都好好味,有白酒及青口嘅海水味,好鮮甜! 服務員好有禮貌,繁忙時間都唔趕我哋走,俾我哋Hea足三個鐘。