2018-01-07 121 瀏覽
好少食越南野, 香港食越南野嘅話,食得好嘅$200一個人走唔甩,openrice見到呢間銅鑼灣嘅鋪頭賣得咁平,啲comment好似幾好就走去試吓,結果就真係有啲失望囉首先服務方面,店員態度一般,叫咗都好似唔係好想理咁,係到傾計。問佢關於啲餸嘅嘢又好似唔係咁熟🤷🏼‍♀️叫幾次先行埋黎係好掃興胡志明市蕃茄四寶湯檬一般拉,偏甜嘅蕃茄味,嗰四樣嘢都正正常常不過不失,但稱唔上好食沙嗲豬扒撈檬得個小小沙嗲醬,剩係得豬扒掂到小小沙嗲醬,多啲都冇,下低個粉完全係零,無味又冇口感。就算加左佢個撈專用嘅甜酸汁都係覺得唔好食,食咗兩啖就完全放棄左佢芝心蝦多士完全唔知發生緊咩事,又凍又腥,得小小芝士,但係都算脆,不過同想像中嘅真材實料炸蝦球質感唔同囉最後叫咗兩杯野飲凍檸茶唔會過甜,三色冰椰汁味都幾重但係啲料就一般囉大總結而言一分錢一分貨,銅鑼灣來講係算平嘅但係想食好啲就真係要比貴少少揀其他

胡志明市蕃茄四寶湯檬

沙嗲豬扒撈檬