餐廳: Peek-A-Poke (希雲街)
資訊:

2022-01-13 326 瀏覽
銅鑼灣食肆多就唔洗多講啦,希雲街雖然唔係大街大巷,但淨係呢條街都有已經多達20間餐廳,今次黎到呢間主打夏威夷魚生飯既餐廳店舖唔算好大,裝修好有夏威夷海邊餐廳既感覺,牆上掛上船槳,又有魚網,再用粗麻繩吊住d燈泡,幾有心思都用左少少時間去消化下張落單紙,除左有5個風味既魚生飯外,嫌唔夠仲可以加錢加topping,佢亦都有自選組合加州風味魚生飯加州風味魚生飯係有三文魚、青瓜、雞蛋絲、三文魚子 & 果仁芝麻醬我就揀左壽司飯,而朋友就揀了壽司飯+沙律菜+牛油果壽司飯真係超大碗,份量多到我食左一半已經好飽,整體味道我就覺得一般,三文魚可能碎上關係,唔會覺得係好新鮮,個醬唔夠好食,唔夠惹味份量絕對超值,但味道好一般,加上店員d態度都麻麻,唔憂做咁,所以都無咩原因驅使我再食第二次

加州風味魚生飯
我就揀左壽司飯,而朋友就揀了壽司飯+沙律菜+牛油果