2017-02-07
週末同家人遊太子新世紀,路過此店便入去食;其實該店已光顧好幾次,多數去尖沙咀、黃埔多,因為有質數👍,對佢充滿信心,因為是連鎖店,味道應該劃一,所以唔揀其他食店,只可惜太子這間十分麻麻…坐底點了至愛(1).擔擔麵,辣和不辣各點兩碗☺,但估唔到辣既擔擔麵唔辣,不辣的淡如清湯麵,半點麻醬味冇,但見賣相是啡色的湯,究竟是什麼回事?大家還點了(2).雞絲粉皮,好奇怪,麻醬去晒雞絲粉皮度,味好濃,愈食愈開謂,只嫌太細碟;(3).小籠包,點了兩款(素菜和豬肉),味ok,皮較薄,夾起時要比較小心;(4).蔥油餅,蔥少不夠香口😢;(5).素鵝好脆也好好味👍,但切太薄,當夾起時內涵容易跌晒出黎;(6). 津白,全名記唔起起,浸湯既菜加些餚肉絲,湯較清甜,但不夠熱😣;(7).素菜包,菜不夠多,味道好普通,而且得兩個,唔係咁抵食。大至上點了7樣,本來想點甜品,但這間店質數一般,還是放棄了。服務方面有漏單情況,顧客負責寫紙落單,仍然可以漏單,我地白等半個鐘再追問先知,再等15分鐘才到桌上。