好耐冇食拉麵,特登黎試下呢間標榜湯底無添加味精既黃拉麵店。首先湯底無添加味精的確幾吸引,只係味道稍微唔夠濃郁,不過都算好飲!拉麵同半熟蛋質素都係正常發揮,反而叉燒有啲遜色,叉燒口感唔夠淋,不過呢啲就好睇個人口味。另外一點就係叉燒肥瘦不均,比較多肥肉,可能咁岩我先係咁既,不過如果叉燒邊位有咁多肥肉,其實可以事先處理一下。餃子味道平淡左啲,不過岩岩出爐食落脆口都叫做正常發揮!成餐反而最欣賞個小龍蝦蟹子沙律,食落先知小龍蝦肉份量都落得幾足,小龍蝦肉食落都幾有咬口。不過最後一提某女侍應服務就欠佳,咁我本來另外叫左雪碧同忌廉,某侍應拎左罐忌廉黎叫同我講:「zero  可樂 忌廉」,咁我其實係叫雪碧咪同佢講多次要雪碧,呢位侍應仲要態度麻麻同我講話冇雪碧! 得zero  可樂 忌廉,咁我order 番可樂,點知黎左個zero,咁我冇為意,以為佢係講汽水得zero可樂同忌廉。點知轉頭另一位侍應又比到原味可樂比隔離枱喎。其他男侍應就比較禮貌,我地食完野將碗碟遞番比佢地都一直同我地講唔該晒,呢位女侍應應該要向其他同事學習下。
好耐冇食拉麵,特登黎試下呢間標榜湯底無添加味精既黃拉麵店。

2020-06-05
30 分鐘 (堂食)