2016-08-31 1139 瀏覽
正當在太子周圍行行行睇緊有咩好食嘅時候,眼前見到呢間貌似幾舊式嘅上海菜館,感覺會幾好食就入去試下了!叫了青菜煨麵,小籠包,煎餃子,三樣都幾好食!青菜煨麵:估唔到一碗咁簡單既青菜煨麵味道都幾好~ 整碗都有青菜的香甜味~感覺清新~用的麵應該是上海幼麵,麵質偏淋但不糊口,唔錯!小籠包:雖然小籠包塊皮可能唔算太薄,不過個餡又幾好味,食落口都唔會覺得厚皮。可惜因為小籠包皮互相黏住,夾起來時都好容易就弄穿了。。有兩隻的精華湯都因為咁而流走了煎餃子:煎餃子好好食!即叫即煎,熱辣辣勁香!塊餃子皮煎到金黃香脆,但食落又唔覺得油膩,入面的菜肉餡都好味,好juicy 一啲都唔乾!今次兩人吃飯叫的款式唔多, 下次都會再嚟試下其他款!!

青菜煨麵:

小籠包:

煎餃子:

今次兩人吃飯叫的款式唔多, 下次都會再嚟試下其他款!!
2016-08-23