2020-06-20 982 瀏覽
一家三口來到海洋公園酒店過夜,在沒有訂座的情況下酒店內的三間餐廳都滿座了,於是搭MTR到黃竹坑的這個餐廳食晚飯!平日行過這兒都很想試,今次終於有機會呢!晚上來到這兒人很少,很多吉位呢,可能這兒是主要做日頭白領人士的生意吧!這兒食物的選擇不多,我們叫了兩個餐另加小食!首先湯和沙律都算好味道,冇記錯的話湯是薯仔湯,味精味不重,味道不會過咸,OK!鰻魚飯是意外地好食,鰻魚十分肥美,D汁好味,滑旦都好美好滑,阿仔都好鍾意食!另一個餐係安格斯牛柳飯,D牛柳都好嫩滑好有牛味,味道都唔錯,但比較起上黎我就鍾意個鰻魚飯多D呢!另外加錢叫的小食/燒炸雞翼,都係意外地好味道,好惹味但感覺又唔會太過熱氣!甜品係甜甜圈,阿仔十分欣賞呢度D野食老實講唔算平,我地三個人食左四百幾,但我覺得是物有所值,而且環境舒服,會有下次!

甜品係甜甜圈,阿仔十分欣賞

2020-05-29
  • 饅魚飯