友人忽然提起想食食放題,我就係open rice度搵到呢間新開既任食燒肉。至於呢間最最吸引我去試既原因,係因為收得晏油麻地地鐵站出去會比較近,位置都好易搵。門口有個紅色和風燈籠掛起,裝潢簡單,坐位空間尚算ok。我地一行女仔就膽粗粗去試下喇。呢間任食款式比一般既小,不過最令我歡喜係大蝦有任食除左牛、豬、羊、有菇、多春魚等。另外有刺身、天婦羅、甜品。由於我地3個都好肚餓,就停係甘畫畫畫當然飲品都係任飲的。我地都叫左柚子茶,係熱既,味道吾錯~無耐刺身上枱,size可接受啦~無雪味*再眼見啲肉類上枱嘩!好細塊啵,啲牛一塊既份量就好似平時食一塊煙人肉比人切開左5塊甘……牛柳粒就似一粒比人切開左變3/4粒……真係幾令人失望雖然肉質味道係吾錯,但甘既份量真係好吾得,仲要我去嗰時全場得兩枱客。好在我地樣樣都點之下所以都夠食,豬同羊既份量就好正常(可能牛貴啦),等左陣到啲大蝦泥喇!好在都有呢個加番分!啲蝦新鮮爽口,我一共食左6隻條氣都即刻順哂。我地大概叫左2round左右就轉食甜品,試左個一口芋頭,外皮脆內裡甘甜!一定要試!提拉米蘇都算ok~呢度竟然有雪米糍食有芋頭同哈蜜瓜味,好正!賣單就一人二百幾。

呢間任食款式比一般既小,不過最令我歡喜係大蝦有任食
好在都有呢個加番分!啲蝦新鮮爽口,我一共食左6隻
有芋頭同哈蜜瓜味,好正!賣單就一人二百幾。呢個價位我覺得如果真係食到好多隻大蝦都算ok既,本來都想同男朋友下次試下,不過諗起佢啲牛甘細塊有小小卻步……

P.s 可能係新開,有好多改善既地方。第一係用鐵板燒吾係問題,但燒久了竟然只用濕紙巾剷走啲黑色燶既地方,我食過甘多間燒肉店,真係第一次遇到。清潔後啲黑色依舊還有,而且剷起左啲黑色野又吾夾走,再燒啲食物好易痴左上去
,為何不換板去洗呢?!既然清潔麻煩,倒如考慮改用網燒,另外燒肉既細小真係非常有待改善,食物味道雖好,可是令人食都十分不暢快呢
宵夜
  • 一口芋頭