2022-01-13 1063 瀏覽
今日放半晏,同同事去咗芽莊食午飯,每人叫咗一個套餐,99蚊包一個小食同主食,飲品要另加$18,加埋一要120幾蚊一個人,其實都真係幾貴,真係間唔中食吓好了。小食叫咗芥蘭苗,主食叫咗燒牛肉撈檬,另加一杯凍越南咖啡。食物質素其實都幾高,我好鍾意食個芥蘭苗,有驚喜!菜好新鮮好嫩,調味都好特別好有越南風味,加咗啲魚露同蝦米仔,酸酸哋好惹味,份量都好足夠。燒牛肉撈檸都好食,我特別鍾意佢嘅配菜(紅白蘿蔔絲、生菜、芽菜、蔥同芫茜),令成個粉食落去好清新好爽口,加埋酸甜辣汁真係一流!牛肉都燒得好香,肉質好嫩好淋,唔靭唔痴牙,調味都做得好好。凍咖啡好香濃好有份量,但有點苦澀,加煉奶嘅咖啡真係清甜好多,正呀!越南咖啡真係我嘅最愛!

,份量都好足夠。

燒牛肉撈檬
2022-01-11