2021-02-07 3023 瀏覽
之前係旺角尚八食過,覺得108元放題好正加好抵,最近口痕想食番,但唔想出咁遠,就試下荃灣呢間分店啦~入到去有個女侍應問我有沒有訂位同食咩價位餐,我話冇,食108餐,之後佢安排左座位比我,呢間分店既侍應比旺角分店侍應年輕。我坐低冇耐,佢幫我開左爐,好快已經上左精選頭盤,速度值得一讚。旺角分店隻調味碟係4格,呢度得2格,唔係咁方便,攪到我要2種醬料倒在一格,不能單獨食一種醬料。開始燒了,送既和牛好食,青口燒完size冇變都係大大隻,味道正常,另外個二片牛麻麻,牛舌有質感濃味,正,鐵兜裝住既2隻生蠔有好濃既蠔味,夠哂juicy。我一食哂碟上既食物,侍應勁快幫我收左碟,到我用apps落單點食物,大約幾分鍾就比到食物我,上菜速度好快,我點了蟹籽沙律,胡麻豆腐,炸芝士同二件炸蠔,蟹籽沙律好大碗,可能太多沙律菜,我麻麻地,多d蟹籽同沙律醬,少d沙律菜會好d,炸芝士ok,炸蠔好味,咬落有好濃蠔味另外我上次係旺角分店,因為唔知手羽先係雞翼所以冇叫,我首先叫左一件鹽燒手羽先試下味,點知原來真係好味丫,我就叫埋另外個2隻味,鹽燒都叫多幾舊,另外仲點左幾隻雞肉,味道都好味,D雞肉夠滑。點了岩燒青檸豬拖羅同柚子
,鐵兜裝住既2隻生蠔有好濃既蠔味,夠哂juicy。

另外我上次係旺角分店,因為唔知手羽先係雞翼所以冇叫,我首先叫左一件鹽燒手羽先試下味,點知原來真係好味丫,我就叫埋另外個2隻味,鹽燒都叫多幾舊,另外仲點左幾隻雞肉,味道都好味,D雞肉夠滑。點了岩燒青檸豬拖羅同柚子角切依達赤豚,頭個隻係豬頸肉黎,勁好味,我encore左一round。蜆肉味噌湯正常~
蟹籽沙律,一口芝士,吉列蠔,胡麻豆腐
鹽燒手羽先,岩鹽青檸燒手羽先,香草雞腿肉,岩鹽青檸雞腿肉,柚子胡椒雞腿肉,岩鹽青檸豬拖羅,精選牛腸,柚子角切依達赤豚,蜆肉味噌湯
encore 岩鹽青檸豬拖羅,鹽燒手羽先
題外話/補充資料: 現在失業丫,等我搵到工再黎幫襯過 =]
2021-02-05
蟹籽沙律,一口芝士,吉列蠔,胡麻豆腐