2018-01-08
近淘大商場附近的 壽司店] 食過幾次的LUNCH 真係唔錯。星期日和朋友打完羽毛球後, 就齊齊去食LUNCH ! 地點好方便, 乘港鐵係九龍灣站B出口, 過晒天橋後, 過條馬路就見到 ! 大約5分鐘便到。壽司店]店子小小, 但賣的食物種類好多, 佢地的晚餐聽朋友講係好大份量, 好滿足, 仲未有機會食, 希望下次食到。除左壽司, 清酒及生蠔都係空運到港。價錢唔算貴 ! 我見過有些剛開左的美國生蠔, 一PACK 6隻 都係 $60。抵喎 ! 當然即開會貴一點。由於店子小小, 所以地方坐得較迫, 所以也有心理準備, 最後和朋友點了 :汁燒三文魚腩骨炒烏冬 配蜂蜜綠茶 $45大蔥吞拿魚魚生飯 配蜂蜜綠茶 $50汁燒三文魚腩骨炒烏冬汁燒三文魚腩骨炒烏冬之前也食過, 只係第一次要炒烏冬, 炒烏冬太濕, 唔似炒。汁燒三文魚腩骨依然好味, 今次有兩大片, 醬汁味道好夾。大蔥吞拿魚魚生飯朋友點選, 有少少根, 但整體味道唔錯 蜂蜜綠茶味道不太甜, 綠茶味唔算好重, 可以一試。
[超級自助壽司店]店子小小, 但賣的食物種類好多, 佢地的晚餐聽朋友講係好大份量, 好滿足, 仲未有機會食, 希望下次食到。除左壽司, 清酒及生蠔都係空運到港。價錢唔算貴 ! 我見過有些剛開左的美國生蠔, 一PACK 6隻 都係 $60。抵喎 ! 當然即開會貴一點。
汁燒三文魚腩骨炒烏冬 配蜂蜜綠茶 $45
大蔥吞拿魚魚生飯 配蜂蜜綠茶 $50
汁燒三文魚腩骨炒烏冬
大蔥吞拿魚魚生飯
朋友點選, 有少少根, 但整體味道唔錯
蜂蜜綠茶
味道不太甜, 綠茶味唔算好重, 可以一試。