2021-10-14
終於係越南菜😚今日嘅心情係食東南亞菜式,所以行咗冇耐就入咗呢間越南餐廳食lunch🍽-🐂燒牛柳沙律 ($108)牛肉唔韌,望落中間係粉紅色,熟度都唔錯🤩食落牛味幾香,但係成個沙律冇預期咁重口味🤔🤔個人覺得可以再濃味少少,成碟野基本上係得啲牛比較濃味,啲青瓜同菜就算點晒汁都係冇乜味😅-🐟烤三文魚撈檬 ($98)三文魚個面同皮都唔夠脆,啲魚肉食落口唔算好’鞋’但係如果嫩啲會好食好多🤔🤔份量係幾夠,但係差唔多倒咗半枝撈檬汁都係冇乜味😅😅😅-🐓香蔥燒雞(半隻) ($186)食落口唔講唔知係香蔥燒雞,完全冇蔥味😅但係個調味都幾香,同佢俾嘅酸辣汁味道幾夾😗可惜肉質略嫌有啲’鞋’,皮都燒得唔夠脆☹️不過隻雞嘅size都夠大,有啲舖頭半隻燒雞會細份好多🤨-☕️越式凍咖啡 ($48)咖啡沖得幾濃,飲落微甘,咖啡香一般,正正常常唔算特別好飲😗😗不過以呢個價錢來講我覺得唔太值🥲-之前食過尖沙咀分店,印象中好似好食過呢間分店🥲🥲同埋中環冇set menu,人均消費會比較高🧐以越南菜來講,呢間嘅調味真係偏淡,可能會比較啱口味清淡嘅朋友食,我就真係唔太啱食☹️如果真係好想試嘅話,我覺得食k11間分店會好食啲🤫-📍BEP
🐂燒牛柳沙律 ($108)
🐟烤三文魚撈檬 ($98)
🐓香蔥燒雞(半隻) ($186)
☕️越式凍咖啡 ($48)
📍BEP Vietnamese Kitchen
中環威靈頓街88-90號地舖
(其他分店:
尖沙咀梳士巴利道18號 Victoria Dockside K11 Musea 4樓401號舖
大角咀海庭道18號奧海城二期G樓G70號舖
上環文咸東街50號寶恆商業中心地下G1號舖)