味道傳統, 即係味濃, 有D懷舊FEEL, 但我OK噃~ 服務一般啦~我媽咪最想試”特色檯面趐湯蒸魚 (山坑鯇魚)” , 夜晚嚟到食飯先至知只得午市供應~ 我媽咪有D失望囉~是晚食咗7個餸(1.) 順德煎釀尖椒 : 我唔食辣, 但係原來同青椒一樣, 唔辣嘅, 煎香好味~ (2.) 青芥辣白灼魚皮 : Wasabi青芥辣味好重, 魚皮超爽脆, 以薑蔥切絲及花生粒涼拌, 頭盤必吃~(3.) 趐湯龍牙蚌煮水瓜 : 嘩~ 個趐湯超香濃, 蚌同水瓜都入晒味, 超好味呀~(4.) 咕嚕肉 : 一般(5.) 煲仔紅燒魚咀 : 其實係紅燒兩整個巨魚頭(分為4件), 好香口, 炸到D魚腮骨好香口又好脆~ 正~ 不過我唔食魚頭嘅, 食晒D香口炸魚腮骨就放棄咗個魚頭囉~(6.) 煲仔炒魚腸 : 個個都覺得魚腸有少少苦味又太油膩, 但我依D超愛魚腸人士, 實覺得正啦~ 又多魚腸又多魚膶, 成大半煲我食晒, 最好就係得少少蛋多多魚腸吖厤~ 食完膩晒但又好滿足噃~(7.) 銅盆蒸污糟雞 : 上檯時先至打開面頭張鍚紙, OK啦, 但係油左D, 係用搓碎紅棗出味, 味道特別~無生果或糖水送嘅~ 差~感覺有點偏貴,

是晚食咗7個餸

(4.) 咕嚕肉 : 一般

無生果或糖水送嘅~ 差~

感覺有點偏貴, 是晚4個人埋單$803

正~ 原來同青椒一樣, 唔辣嘅~
正~ 魚皮超爽脆, 頭盤必吃~
個趐湯超香濃~
咕嚕肉 : 一般
食晒至記得影相呀~ 好香口, 炸到D魚腮骨好香口又好脆~
又多魚腸又多魚膶
銅盆蒸污糟雞 : 味道特別~
最想試”特色檯面趐湯蒸魚 (山坑鯇魚)”, 只得午市供應~
2010-09-22
正~ 原來同青椒一樣, 唔辣嘅~
正~ 魚皮超爽脆, 頭盤必吃~
個趐湯超香濃~
食晒至記得影相呀~ 好香口, 炸到D魚腮骨好香口又好脆~
又多魚腸又多魚膶
  • 青芥辣白灼魚皮