2018-09-03 675 瀏覽
間唔中都會食呢間店嘅,咁岩尋日經開時間又岩就去食啦,中午一點左右到達都已經坐滿八九成,被安排坐門口第一張枱,都知會熱啲所以都坐入面諗住好啲,餐牌都未拎阿姐已經放底兩杯茶同一碟枝豆,由於我之前食過所以我要求換花生,如果唔係就唔會掂碟小食啦,因為已經諗好食乜所以好快就可以落單啦擔擔麵:一碗正常辣一碗小辣,同死佬都覺得個碗細個左,不過份量就差唔多嘅,麵唔會好淋,湯都夠濃,唔錯炸饅頭:好奇怪,因為饅頭得一半係啡色,下半身係白色,感覺似炸得一半,得外皮一半係炸,下半身及入面都係軟身嘅,口感麻麻地紅油抄手:一身有紅色辣油,一邊有麻醬,感覺好得意,不過我就覺得佢啲肉餡普通左啲啦我都記得之前聽過話唔比加單或者後叫甜品,但見到隔離枱又可以加單喎,唔通改變左?雖然想試下豆沙鍋餅,但太飽下次先啦坐第一張枱果然熱啲呀,啲人出入有時間大左對門冇關埋佢,啲熱風不停扯入黎,好彩個男職員醒目見到會去關返對門呀~
2018-09-02
午餐