2019-05-17 85 瀏覽
返工最大樂趣就係同同事覓食,今次黎到炮台山,經過左九份飽好多次,見唔洗排好耐隊就入左黎試下 不過入到去既感覺係:好逼!行到既空間好有限,就算坐低左,都係人貼人,如果隔離枱要走,一定要起身讓佢地走先得而且枱同地下都好污漕,可能因為冇咩空間俾店員做清潔,但衛生情況的確麻麻。 裝飾係懷舊既台灣感覺,幾有心同幾靚。 首先叫左個細既魯肉飯,係台灣既味道魯肉帶有肥膏,好香!又唔會太咸細細碗唔會太飽,可以留肚食其他小食。 同事叫左份香酥排骨米線,排骨唔會好厚炸粉,而且keep到肉汁,做得幾出色米線湯底夠濃,配埋排骨味道好夾!但呢個就會飽肚啲,始終炸排骨比較油膩。 台灣香腸有少少咸,配埋蒜片食幾香,而且口感更豐富,適合重口味人士花枝丸炸得幾香,唔會好乾身,而且彈牙,值得一試!我好喜歡呢個蛋餅!!餡料好足餅皮煙煙韌韌,加上佢既甜醬+辣醬,簡簡單單已經好好食~ 誠意推介上果陣熱辣辣食,真係冇得輸!另外我叫左杯冬瓜茶,唔會太甜,飲落好舒服同解渴 總結呢間台灣餐廳野食質素好,雖然係坐得辛苦啲同嘈啲,都有少少污漕⋯ 但去唔到台灣又想尋找台灣既味道,值得一黎

裝飾係懷舊既台灣感覺,幾有心同幾靚。

懷舊魯肉飯(小)

首先叫左個細既魯肉飯,係台灣既味道
魯肉帶有肥膏,好香!又唔會太咸
細細碗唔會太飽,可以留肚食其他小食。

香酥排骨米粉

台灣香腸

酥炸花枝丸

花枝丸炸得幾香,唔會好乾身,而且彈牙,值得一試!

玉米起士蛋餅

我好喜歡呢個蛋餅!!餡料好足
上果陣熱辣辣食,真係冇得輸!

冬瓜茶

另外我叫左杯冬瓜茶,唔會太甜,飲落好舒服同解渴

2019-04-30
懷舊魯肉飯(小)
香酥排骨米粉
酥炸花枝丸