2021-09-25
由於本身個人比較重口味,所以一直都冇黎試呢間餐廳,但因為今日突然心血來潮想試新野,所以就黎左。呢間餐廳既位置比較隱蔽,位於B1樓層的最盡頭,但客人卻絡繹不絕,相信必定有其吸引之處。原來中午黎會有一啲套餐,百幾蚊有交易,而且可自選3款食物或飲品,例如可以選擇由前菜食到甜品,或者主菜加甜品配飲品等。今次我就點左Tomato Soup+ Salmon Tartare+ Matcha Pancake Banana($128) ,朋友則點左Avobun egg chop Sandwich + Matcha Pancake Berry+ Americano ($108)Tomato Soup出乎意料好味,湯相當足料,感覺放入大量新鮮番茄蓉,每一啖都係纖維感,而且味道相當濃郁,大愛Salmon Tartare好清新的味道,而且因為加入左三文魚粒及魚子,所以有食日本菜嘅感覺,所有材料都夠哂冰凍,食得好舒服,而且夠哂飽肚Avobun egg chop Sandwich以牛油果代替麵包,入面夾住烚蛋,配上沙律醬汁,健康感十足Matcha Pancake Banana 甜品比想像中正,Matcha Panc
Tomato Soup
Salmon Tartare
Avobun egg chop Sandwich
以牛油果代替麵包,入面夾住烚蛋,配上沙律醬汁,健康感十足
Matcha Pancake Banana
甜品比想像中正,Matcha Pancake烤焗得外脆內軟,配上香蕉蓉及糖漿,甜度恰到好處
Matcha Pancake Berry
同樣以Matcha Pancake做底,但Berry 醬相對較酸,味道亦相對單調
估唔到一間以健康為主題的餐廳,也可做出這麼出色的食物水準,相信我好快都會再番黎食。