2017-10-08 2865 瀏覽
我曾經食過一次以慢煮為名既小店,令人失望老公話知道有間餐廳係觀塘,話朋友食過,應該唔會令我失望喎,就帶左我去餐廳又係觀塘工廈入面既去到門口,感覺有d 隱敝,因為有屏風遮住,但入坐後,坐得近門口,發現有屏風都有好處,可以唔使俾外人睇到食客既食相晚餐menu好簡單,有標明邊d 係慢煮既菜式係,只有set dinner,但我地都揀到想食既野 ,叫左慢煮安格斯肉眼,同埋卡邦尼意大利麵兩個set都有跟夏日果茶,沙律同餐湯夏日果茶係凍既,飲落冰涼,不過甜左d雞肉沙律,蔬菜好新鮮,配上日本胡麻醬餐湯係南瓜湯,新鮮天然既味道,南瓜起沙,配埋香脆蒜蓉多士,係呢餐飯既好開始面對住open kitchen,但一d 油煙都無,雖然話係慢煮,但上菜都唔耐,飲完餐湯,等多陣就上主菜了肉眼扒首先黎到,份量幾多,有成20oz,計返勻,價錢都算合理切開時無乜血水,肉質軟腍好易切,內裡顏色粉嫩均勻食落每口充滿肉汁,比煎出黎既牛扒好食好多,做到慢煮既精粹而卡邦尼,意粉掛汁好creamy,食完不覺膩意粉質感al dente, 蛋味比較重,同食開既卡邦尼有少少唔同而且配上半肥瘦厚切煙肉,夠咬口最後侍應提醒只要like佢地fac
我曾經食過一次以慢煮為名既小店,令人失望

餐廳又係觀塘工廈入面既

兩個set都有跟夏日果茶,沙律同餐湯

夏日果茶係凍既,飲落冰涼,不過甜左d

雞肉沙律,蔬菜好新鮮,配上日本胡麻醬

切開時無乜血水,肉質軟腍好易切,內裡顏色粉嫩均勻
食落每口充滿肉汁,比煎出黎既牛扒好食好多,做到慢煮既精粹

而卡邦尼,意粉掛汁好creamy,食完不覺膩
而且配上半肥瘦厚切煙肉,夠咬口

最後侍應提醒只要like佢地facebook 就有甜品送,當然唔好輸蝕啦

甜品係芒果慕絲,味道清甜,質感幾幼滑

menu上話可以用半價多一杯飲品,變相有兩杯飲品,好似太多了,如果杯果茶可以改成自己揀飲品會比較好

但總結黎講,呢到既慢煮菜式有驚喜,味道取勝