2018-09-28
同朋友行左半日街, 攰, 想坐低打個邊爐抖下。本身係想食樓上個間的, 但人實在太多了, 就轉食樓下呢間。岩岩入去, 才傍晚6點, 冇乜人, 立即就有位坐了。餐紙上的恐龍仔, 可愛我同朋友就叫左招牌臭臭鍋, 朋友個老公就叫左巴蜀烤魚鍋。招牌臭臭鍋其實我冇食過臭臭鍋, 我唔知臭臭鍋沙底應該係點嘅, 但我地食呢個, 係沙茶湯底來。我覺得都OK, 但朋友就唔多喜歡了, 佢覺得淡。 同埋佢覺得臭臭鍋唔應該係咁既味(因為佢有食過臭臭鍋)。後來食嘅途中先聽到隔雜枱點菜, 店員先話畀佢地知原來原來嘅湯底冇晒了, 所以轉沙茶湯底, 如果唔中意, 揀其他湯底都可以。但我地叫個陣, 店員完全冇同我地講過呢! 呢點我覺得有D差。但我個人來講, 覺得都唔錯, 個個米血糕, 我第1次食, 覺得好得意!但其實得2舊仔其餘都係咩都有D咁啦, 1個人食其實夠食的。巴蜀烤魚鍋朋友個老公就叫左呢個, 我就冇食了, 但朋友就話呢個湯底好食好多。佢老公都話味道唔錯。 我見舊魚都大大舊的。而每1個鍋都可以跟一個飯/粉絲/公仔麵。不得不提嘅係, 公仔麵只得半個! 只得半個!!!望落真有D寒酸。 如果男士去食, 盡量就唔好叫公仔麵了
本身係想食樓上個間的, 但人實在太多了, 就轉食樓下呢間。
我同朋友就叫左招牌臭臭鍋, 朋友個老公就叫左巴蜀烤魚鍋。
招牌臭臭鍋
其餘都係咩都有D咁啦, 1個人食其實夠食的。
巴蜀烤魚鍋
佢老公都話味道唔錯。 我見舊魚都大大舊的。
而每1個鍋都可以跟一個飯/粉絲/公仔麵。
不得不提嘅係, 公仔麵只得半個! 只得半個!!!
望落真有D寒酸。 如果男士去食, 盡量就唔好叫公仔麵了, 叫飯啦, 大大碗!
如果叫公仔麵..我怕會唔夠飽....
總括來講, 我覺得呢間餐廳一般, 味道唔錯的, 但就唔多抵食, 因為D配料都唔係咩貴野。
唔係任食的, 冇野飲, 但佢仲要加一.. 維起上來, 一個人都$120-$130.. 如果叫埋野飲就唔只..
如果呢個價$, 絕對係去食任食火鍋開心滿足D!