2021-03-05
沙田石門一直比人印象都係工商區🏢,近年進駐唔少有水準嘅餐廳。Su Casa環境清新舒適,坐位寬敞舒服,可以悠閒嘆返個Lunch。除咗傳統西餐,都有提供兒童餐👧🏻,適合一家大細嚟放鬆一下。Fact check過先知,Su Casa同位於銅鑼灣嘅西餐蠔吧Casa Pennington係同一個Group,唔知食物質素如何呢🤔~————————————————👅經典肉醬長通粉 ($68)👍🏻茄醬味道似外國口味偏酸少少,肉醬份量相當足夠,長通粉都吸晒蕃茄味🍅,旁邊仲有芝士粉增加香味👅沖繩黑豚薄片洋蔥溫泉蛋飯 ($78)👍🏻黑豚片口感柔嫩,有肉味之餘又無腥味🐷,如果有多啲醬汁撈飯就好👅菠蘿有機奇亞籽綠茶👍🏻隨餐奉上嘅餐飲,可以揀凍/暖,加入一絲絲菠蘿果肉同Superfood奇亞籽🍍,味道清新,一大杯咁多又真材實料👅檸檬牛油雞翼 ($78)👍🏻雞翼都幾大隻,表面有少少炸嘅感覺,一咬就有肉汁,牛油味好香濃🧈,不過有牛油就當然油膩啲,最後都忍唔住食咗3隻👅自家製甜品 (+$18)👍🏻當日係藍莓芝士蛋糕🫐,口感輕盈,餅底唔太結實,份量一小片啱做飯後甜品————————————————🚩總結:味道同份量都係
————————————————
👅經典肉醬長通粉 ($68)
👅沖繩黑豚薄片洋蔥溫泉蛋飯 ($78)
👅菠蘿有機奇亞籽綠茶
👅檸檬牛油雞翼 ($78)
👅自家製甜品 (+$18)
🚩總結:味道同份量都係誠意之作
🌟注意:另收10%服務費