2019-04-01
太和街市前幾年翻新完,多左好多熟食檔,但因為平時好少去太和,所以一直未試過呢間茶餐廳。一直都好中意食茶餐廳常餐既我,未入到去已經揀好左常餐了!星期日下午都唔算等左好耐,大約10分鐘左右就入得,餐廳裝修唔算太有特式,就係普通既茶餐廳有open kitchen咁,但勝在夠新夠乾淨。作為茶餐廳,食物款式唔少,基本上你諗到茶餐廳應該有既呢度都有。但當日等左好耐都未有侍應比menu,面台上果張menu紙既食物種類亦唔齊。我叫左一份常餐,沙嗲牛肉面,$49以價錢黎計,唔算係平,但味道的確唔差。原本$49既餐需加$2先可以轉做多士,依家係免費可轉。朋友叫左一份下午茶豬扒餐配沙律同可樂,$40(唔記得可樂加配幾錢)。兩個餐既味道都係唔錯既,夠香口同熱度,火腿奄列既蛋好滑,唔會過熟,火腿份量都好足。比較差既係,侍應做野比較甩漏,朋友既可樂得到佢已經食左大半個包都未到。 同埋以茶餐價錢黎計,呢度算偏貴,但份量同味道都算合理。
我叫左一份常餐,沙嗲牛肉面,$49
以價錢黎計,唔算係平,但味道的確唔差。