一早聽過入大澳要食炭燒雞蛋仔 但其實我都唔知呢個炭燒雞蛋仔係一間一定要去嘅店 定係大澳係好出名食"炭燒雞蛋仔"呢樣嘢😂 所以我入到去見到呢間有條隊排緊就去左排 心諗應該係呢間喇掛😂-✏️香脆雞蛋仔 ($20)伯伯每一次同時間淨係會製作一底雞蛋仔🐥所以等候嘅時間會比較長 不過真係好想試吓 所以一定會照繼續排🤤最後等咗大概半個鐘到🙃-但味道我食完.....😳😦脆嘅部份大概只係成底嘅1/5 雖然係新鮮滾熱辣出黎後即食 但好多食落都好淋😢 食落嘅質感偏向似雞蛋糕多過雞蛋仔😢真心失望左因爲聽左好多年 而家先真係去試🤥究竟大家咁熱捧嘅大澳灰燒雞蛋仔係點解☹️定係唔係講緊呢間😦只能夠講 唯有當係當襯下小店 20蚊支持下用心製作嘅伯伯好了😗
✏️香脆雞蛋仔 ($20)