2009-09-02 21 瀏覽
吃這頓飯其實是五尾/六月一個星期五晚上的事, 忘了確實日期所以才免得打去它的客戶服務部投訴本來昨日想到這裡吃生日飯, 不過為免又一肚氣, 去了旺角湘川滬, 水準稍遜, 不過吃得開心又扺, 才想到要向大家報告一下先講食物:最好吃的竟是信用卡送的一個糖醋排骨之類的菜, 細細粒一口一個, 很香口! 面頭咬上去像冰糖胡蘆的糖面, 醋的味道不是平日吃的那種一味只有酸而是有一種香味, 唔係唔係黑醋呢?很好吃! 醉雞: 入味肉幼但皮有多根黑色雞毛 --咁你話食好定唔食好呀? 最搞笑係我地唔想食飯都要費神理論, 所以由佢. 點知有個待應上其他菜時見到心知'奶'嘢, 話' D酒漏呀' ?咁就搶左碗雞走埋一邊, 撩左黑色毛果邊係碗低之後(!!!)俾返我地, WAHAHAHAHA 冇氣話佢清抄蝦仁: 正常, 冇味精就好了雞絲粉皮: 好吃! 個碗低個有驚喜, 係有沙律菜架! 早知就一早撈來吃啦其他的都好, 最大問題係 --- 佢個Reception! 一個長頭髮二三十歲既大眼粗魯女人, 見到佢好運路走啦! 個度好多人等位, 個個都攞飛, 個reception 就好似啪左嘢咁, 唔耐煩咁俾一張飛就話個客一句 e
先講食物:
!
?
清抄蝦仁: 正常, 冇味精就好了
雞絲粉皮
個度好多人等位, 個個都攞飛, 個reception 就好似啪左嘢咁, 唔耐煩咁俾一張飛就話個客一句 e.g. 唔係呀ma 又殺一個出黎?/ 係你講錯呀, 幾多位呀, 吓?!! 冇訂位呀.....etc, 仲係要叫到係避風塘等佢個d人都望過黎, 要人好尷尬啫, 同同事講起仲話見過同一個reception同個客好大聲嘈起上黎添
乜事呢? 未坐低先被當出氣袋, 都唔平呀大排檔仲好招乎過佢! 遲d霸王山莊都開la,唔洗食佢, 請個咁既人係接待位趕客真係英明!
同理d位都好迫, 我地食飯都鄰桌同様無禮ge呀叔猛'目及' 我地d餸,
仲要點菜時隻手跨到我地個餸上空話要lee樣個樣
, 你可以想像有幾'迫'
想和和氣氣食飯, 尤其同客/老人家/慶祝 等重要飯, 都係唔好搏啦, 廚房再好都有其他得擇la同區