2019-06-15 38 瀏覽
小朋友考完試約朋友食飯, 佢介紹的樂天經典, 我第一次來食, 裝修雅緻, 光猛舒服, 4位有卡位坐, 不錯~南洋菜的menu原來款式都有好多, 由蟹和海鮮, 到肉呀豆腐呀魚呀菜呀同炒飯面都好齊.. 呀~ 仲有甜品同特式飲品~我仔小學雞地叫了蝦醬雞中翅同海鮮皇炒飯我地大人就叫左隻大既黑胡椒蟹, 家鄉滷元蹄, 椒鹽香酥鮮淮山, 同埋魚香茄子煲...先上了椒鹽香酥鮮淮山作小食, 椒鹽味剛好唔咸, 夠熱即上枱好好味, 連小學生都大叫好食, 仲問我咩係淮山, 以後要食多d~我地叫既野上得唔快, 同個侍應傾開先知佢好貼心咁無即時入晒單, 因為叫蟹一定會食得耐d (超讚!!!)~ 叫左蟹仲比左膠手套, 濕紙巾同紙圍裙成set好幫手, 真係令我地可以乾淨地豪情咁去食隻大蟹~黑胡椒蟹味道佳, 肉夠多, 蟹殼唔難攪, 食得舒服之後再上"熱住"既元蹄, 小學雞又大叫好好味, 問點解你地大人點的咁正, 有趣~ 仲識叫我地比d"骨膠原"佢... 皮滑到不得了, 肉都嫩, 百幾銀大大隻堅抵食個海鮮皇炒飯全碟都見到蝦同細粒帶子的縱影, 加了蟹籽食落爽口卜卜聲, 阿仔大讚下次要來encore魚香茄子煲expected

我仔小學雞地叫了蝦醬雞中翅同海鮮皇炒飯

黑胡椒蟹味道佳, 肉夠多, 蟹殼唔難攪, 食得舒服

魚香茄子煲expected的, 個蝦醬雞中翅熱辣辣上枱, 淡淡的蝦醬溶埋在juicy的雞肉中, 好味too!

仔仲叫左個百香果西洋菜蜜 $32, 好快飲晒, 大叫好味, 仲問我可唔可以買返家整...

上樓唔太起眼但我覺得好過食開果幾間, 最緊要大人細路都讚, 坐得舒服, 服務快手妥貼, 好快會再來.. 可能會try下消夜68折呢~