2017-08-25
同友人喺apm食完lunch就去慕茶食甜品,睇openrice 知道呢間d 雪糕好味,所以特登過黎試下 餐廳唔難搵 地鐵站B2出口一直行,大廈門口喺正大路,唔洗再轉入細街 都幾方便餐廳裝修企理 感覺很舒服 係同朋友吹水既好地方由於今次主要係食甜品 所以只係影左甜品menu主打homemade gelato,有茶種系列同花茶系列有d 味道都好特別 喺出面未見過由下至上: 功夫茶 玫瑰花茶 桂花黃茶 (三球$70)桂花黃茶雪糕:好濃烈既桂花味 好似食緊桂花糕咁,感覺清新 好味!玫瑰花茶:玫瑰味濃郁 又香又好味功夫茶: 呢一款茶味最濃 會勾起以前細個去食潮洲菜最尾果杯細細杯功夫茶既味道 伯爵茶奶凍配雪糕 ($55) 雪糕選了伯爵茶朱古力味 襯返個奶凍鍾意飲伯爵茶或者食伯爵茶副產品既人一定會愛上呢個奶凍,味道勁濃郁,又滑,再加埋餅乾碎咬下咬下好好味。個雪糕朱古力味比較重 但都有淡淡伯爵茶香餐廳仲有自助茶水區,有茶咖啡水 檸檬糖奶自己加 好方便整體黎講 d 雪糕係無得頂下次要試埋其他味道
餐廳裝修企理 感覺很舒服 係同朋友吹水既好地方
由於今次主要係食甜品 所以只係影左甜品menu
主打homemade gelato,有茶種系列同花茶系列
有d 味道都好特別 喺出面未見過
由下至上: 功夫茶 玫瑰花茶 桂花黃茶 (三球$70)
玫瑰花茶:玫瑰味濃郁 又香又好味
餐廳仲有自助茶水區,有茶咖啡水 檸檬糖奶自己加 好方便
整體黎講 d 雪糕係無得頂下次要試埋其他味道