2018-06-06
深井附近去來去去都係幾間餐廳,今日食咗間日本野,似係家庭式嘅經營,聽街坊講呢間餐廳已經好多年,雖然附近一直都有不同嘅競爭對手,但係佢仍然係深井留得最來的一間餐廳。晚市同午市都係同一個餐牌,款式都算多,有飯餐,烏冬,拉麵,蕎麥面,仲有刺身同埋唔同款嘅小食,選擇都算多,今日就叫咗個流心豬餅白汁撈烏冬,再用半價價錢叫咗杯紫薯奶,其實佢嘅烏冬幾彈牙,白汁亦都教得唔錯,唔會太鹹,可惜份量太少,個豬餅其實真係可以做到流心,不過太細件,烏冬份量亦都太少,對於我咁大食嘅人,真係唔多夠飽,紫薯奶都係好好飲,夠濃夠香,埋單最後60幾蚊,雖然而家普遍餐廳嘅價錢都係咁上下,但係如果份量太少嘅話,性價比相對比較低。再望過下小食,薯餅一件都要$14 ,薯波$12兩件,價錢有點偏貴,雖然係咁,可能係區內唯一一間日本野,所以萬事客人都唔少,但係如果再嚟食的話,我都要再考慮下!