2015-01-21
同朋友黎三木食放題食第二場(8:30pm),我地早左少少到 掛左幾分鐘隊就可以提早入場超好 唔使係門口等到夠鐘 又可以揀野食先呢度D waiter好快手!! 我地揀好將張紙放左係台邊,佢地主動問"幫你地落單先ar"雖然都有八成客,但都唔算好嘈而且座位都唔算迫 最緊要係張台夠大,我地兩個人坐四人位,夠位放野仲有突很多首先黎既係刺生,叫左三文魚、油甘魚、劍魚腩、希靈魚、帆立貝、極大甜蝦、玉子、北寄貝、赤貝...仲有好幾款冇叫度,最好味係極大甜蝦、三文魚! 極大甜蝦真係好大隻,最緊要係好新鮮,冇雪凍既味道!三文魚係厚切,好肥美真係一流! 油甘魚、北寄貝、赤貝同玉子都好好味,反而係帆立貝有一D好新鮮有D就爭Danyway每次食放題都會食刺生,好開心好幸福 講完刺生就講軍艦啦, 次次食放題都唔會叫太多壽司既, 始終有舊飯嘛呢度既軍艦唔大粒,兩口就一舊啦! 好鐘意佢片紫菜 脆身既!有海膽軍艦、蟹膏蟹肉軍艦、海膽蟹膏軍艦、辣味吞拿魚軍艦正如其他評論講, 海膽真係好味! 我同身都驚驚地架, 不過見其他評論都讚就一試la 真係冇令我失望!兩款蟹膏軍艦, 都係好奇所以試下, 第一次食蟹膏軍艦(我見識少
超好 唔使係門口等到夠鐘 又可以揀野食先
雖然都有八成客,但都唔算好嘈
anyway每次食放題都會食刺生,好開心好幸福 講完刺生就講軍艦啦, 次次食 放題都唔會叫太多壽司既, 始終有舊飯嘛
呢度既軍艦唔大粒,兩口就一舊啦! 好鐘意佢片紫菜 脆身既!
有海膽軍艦、蟹膏蟹肉軍艦、海膽蟹膏軍艦、辣味吞拿魚軍艦
兩款蟹膏軍艦, 都係好奇所以試下, 第一次食蟹膏軍艦(我見識少><), 感覺還好吧
辣味吞拿魚都ok~但我唔係太食得辣...所以要飲野囉XD 係酒煮田螺(?)唔係好記得個名, 真係辣阿! 而且有薑更辣了 不過好味阿!
另一邊係蒜香牛油青口, 的確係好香口,但係蒜香太勁係面..有點太鹹 下次輕手點會更好 跟住仲有粟米~我本身係幾鐘意食粟米架! 今次都OK好味,夠牛油味 再熱D仲好 炸野! 食 放題我唔係好食炸野既, so..得咁少囉
條多春魚是我的~香,夠味,唔厚粉 好味! 另一個係朋友仔叫既~冇試 呢個係燒既煙肉白汁焗帆立貝 fd叫既,我都試左少少 好香都ok! 中間仲有d冇照,記得有燒波羅之類...都ok既!
最後就係甜品時間!!!!!
炭火燒芝麻雪糕好好味阿~好香既芝麻味,佢既雪糕杯係雪埋既 所以食哂都唔會溶水
仲有個柚子雪糕,比較似雪芭, 第一次食呢款味道, 好清新而且有柚子粒係入面 好舒服的感覺
兩隻味都好值得試 呢度 甜品出奇地多款色,問題係我地已經飽了
淨係試埋呢三款,北海道3.6牛奶、木糠布甸、法式焦糖燉蛋
我最鐘意就係~北海道3.6牛奶!!
北海道3.6牛奶 天阿!真係太好味, 牛奶香濃滑膩,呢個一定推薦 必食!
法式焦糖燉蛋 都ok焦糖帶有微苦,但比較厚身,食得最後會膩
木糠布甸 係朋友的愛好 我不太感興趣 最後, 不得不再提服務 waiter有禮貌、主動提供服務. 真係好好 like