2016-03-05
今日經過見到原來呢邊有間日本菜, 見唔洗等位就入去試試啦! 睇LUNCH MENU見價錢都唔貴, 通常40-45蚊就有個餐, 有咖哩飯, 定食, 炒飯面, 滑蛋丼等等很多選擇, 我最後選了這個雜錦鍋燒烏冬. 不久之後 熱熱的烏冬就到了, 賣相都還可以,望落都算豐富, 不過一試個烏冬就後悔冇加錢轉成稻庭烏冬或讚歧烏冬... 這種烏冬質地真係麻麻地,不太彈牙。配料都還可以, 主要有隻天婦羅蝦, 一件叉燒, 一件炸雞球, 不過烏冬份量算幾多~ 而味道方面, 這個鍋燒烏冬湯底就不是我想像中的壽喜燒湯底了, 之前在其他日本店食的多數是壽喜燒那款甜甜的湯底的, 超喜歡吃, 不過這裡就只是豬骨湯底, 味道正常, 不會太鹹, 配料味道也是普通啦, 天婦羅蝦雖然已經浸淋了但SIZE都幾大隻的. 我相信未浸淋的話 應該會幾好味的。 而這個午餐跟的小食是青瓜螺肉, 口感有青瓜的爽口之餘又有螺肉的咬口,不錯,而且幾醒胃呢. 用來做前菜不錯!臨走見其他食客的咖哩飯好像都不錯, 下次會再來試試的.
臨走見其他食客的咖哩飯好像都不錯, 下次會再來試試的.