2019-12-18 270 瀏覽
同愛人都好耐冇睇返場戲了,最近有套新戲上映,好想睇,所以同老婆去荃灣睇返場戲,睇完之後就去食好野,係戲院附近其實都開左一段時間的馬來西亞肉骨茶既店舖,因為我同老婆都好耐冇去過馬來西亞食肉骨茶、白咖啡、咖喱麵、福建蝦麵等。而我所知,這間店其實都好多人排隊的,但今次可能比較夜去所以唔多人排隊,入到去座低環境非常光猛但座位比較迫,因為我比較大份就會一定會好迫喇。睇完野食點了餸之後,就會每人送一碗肉骨茶既湯,這個湯藥材味都好勁又熱辣辣添,飲完之後非常暖胃,真是不錯。檳城福建蝦麵:一來到賣相其實不差,但味道方面就....不過不失,最差係個湯底完全唔熱(((微暖)))。令到我覺得不值得這個價錢。豬腳灣-肉骨茶:這個豬腳灣的肉太瘦又碎,仲要係唔係好淋,這些湯又勁快凍,其他骨又好快就賣哂。不會再有下次了。白咖啡:同普通咖啡無什麼大分別,但這杯苦澀味太濃了,令我回想不起這杯是白咖啡。
2019-12-15