2008-12-01
26/11晚朋友生日,約埋去心泰食。本來想訂七點半,但聽電話那個姐姐話無位,要訂就要七點,仲話要八點半交枱,同埋最多留枱十分鐘。因為主角想食,所以只好就範。七點準時去到拿到枱,拿起餐牌一看,發覺選擇不多,最後點了幾個例牌的泰國菜式:1. 青木瓜沙律--味道一般;2. 燒豬頸肉--都係一般;3. 咖喱牛腩--無咖喱味又唔辣,似普通燜牛腩,最奇係有花生;4. 咖喱炒蟹--無咖喱味又唔辣,只是帶甜,蟹蓋又無膏;5. 炒飛天通菜--普通炒菜,但唔用薑片,而用薑絲炒,唔知佢攪乜。6. 仲有個薄餅--味道都係一般。其他的食評話此店是快餐店質素,我就話仲差過快餐店,而且全部菜式份量都很小,所以就算吃得不太飽,全部人都話唔再加單,寧願之後去吃甜品。另外,之前訂位講到好似好滿座,但其實並未漢座。而且食物質素食到我們一肚氣,八點左右我們就離開。此店唯一可取的地方是環境,而侍應的服務亦十分好。
1. 青木瓜沙律--味道一般;
2. 燒豬頸肉--都係一般;
4. 咖喱炒蟹--無咖喱味又唔辣,只是帶甜,蟹蓋又無膏;
6. 仲有個薄餅--味道都係一般。
此店唯一可取的地方是環境,而侍應的服務亦十分好。